Beekzicht en De Poll

wandelroute - 13 km of 16 km

Deze wandeling slingert over twee fraaie landgoederen bij Voorst: Beekzicht en De Poll. Op Beekzicht wandelt u door het park, langs de Voorsterbeek en door het Appense Bos. Daarna komt u op De Poll, waar de route via veldwegen en graspaden langs akkers en velden gaat, met hier en daar wat bos. U wandelt over dijken, vanwaar u uitzicht heeft op de IJssel en op weilanden omzoomd met meidoornheggen. Na ruim 8 km passeert u de ruïne Nijenbeek, op een prachtige plek in het IJssellandschap. Het is aanlokkelijk om hier even te pauzeren.

De route is vrijwel geheel onverhard en gaat regelmatig over paden waar andere, gemarkeerde routes niet komen. Daar is het lekker rustig. Keerzijde kan zijn dat bij groeizaam weer enkele paden 'niet uitslijten' en meer begroeid raken.

Praktische informatie

U kunt parkeren tegenover Ribhouse Texas op de groenstenen in de berm.
Komt u met de bus, stap dan uit bij halte Gietelo, De Nieuwenhof.

Er is geen horeca langs de route.
Het restaurant bij de start gaat pas aan het eind van de middag open.
Voor een drankje na afloop kunt u terecht bij Bakkerij Bril (niet op zondag) of bij Koffie- en Theehuis 't Momentje (in de zomermaanden), tegenover de kerk van Voorst. Andere opties: Foodcorner Bites en Pannenkoekenhuis Voorst. Kijk op de websites voor de openingstijden.

In het Appense Bos kan het modderig zijn. Het pad langs het Gagelven kan in natte perioden onder water staan. Er is een alternatief vermeld; gps'ers volgen 'Alt1 BeekPoll'.
In het groeiseizoen kunnen enkele paden hier en daar wat overwoekerd zijn, onder andere langs de Voorsterbeek. Mogelijk loopt u hier een stukje door een tunneltje van hoog riet. Voor een pad aan het eind van de route, waar 's zomers veel brandnetels kunnen staan, is een alternatief aangegeven. Gps'ers volgen 'Alt2 BeekPoll'.
In de route zitten diverse overstapjes.

Wilt u liever korter wandelen? Kies dan de route Naar De Nijenbeek (10km).

Startpunt Beekzicht en De Poll

P tegenover Ribhouse Texas
Beekzichtweg 38
7383 GA Voorst

coördinaten: N52.17630 E6.14022
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

1 reactie

10 augustus 2024   

foto
Reactie
Leuke route, waarvan we vooral het gedeelte De Poll erg mooi vonden dat voor een stukje overeenkomt met Wilpse Klei. Aan het eind na de scouting waren de eenmanspaadjes richting het startpunt erg overwoekerd met brandnetels. [Van de beheerder: Er is nu een alternatief vermeld.]
Door Rob en Ien

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"