Noordgouwe en Schuddebeurs

wandelroute - 11 km

De wandeling gaat door twee kleine kernen. Noordgouwe is een dorp, Schuddebeurs is een buurtschap. Noordgouwe is een typisch Zeeuws ringdorp: de kerk in het midden met een gracht eromheen. Er zijn nog maar weinig ringdorpen te vinden in Zeeland. Alleen in het naburige dorp Dreischor is nog eenzelfde gracht te vinden. In alle andere dorpen is deze gracht in de loop der jaren verdwenen. In Schuddebeurs werden in de Gouden Eeuw statige dure villa’s en buitenplaatsen gebouwd. Daar was na de Tweede Wereldoorlog niet veel meer van over. Onder andere Mon Plaisir en Villa Weelzicht zijn bewaard gebleven.
Tegenwoordig wonen in het ‘Wassenaar van Zeeland’, zoals Schuddebeurs in de volksmond soms genoemd wordt, vooral ouderen en gepensioneerden. Noordgouwe en Schuddebeurs hebben zelf geen voorzieningen en zijn daarvoor aangewezen op Zierikzee.

Praktische informatie

U kunt gratis parkeren bij het dorpshuis in Noordgouwe. Komt u met de bus dan stapt u uit bij halte Noordgouwe Dorp. In Noordgouwe vindt u op Brouwerijstraat 1 Hotel en Restaurant van der Weijde. In Schuddebeurs kunt u terecht bij Hostellerie Schuddebeurs voor een hapje en een drankje. Zie de websites voor de openingstijden.

Startpunt Noordgouwe en Schuddebeurs

Dorpshuis Noordgouwe
Vijverbergstraat 8
4317 BA Noordgouwe

coördinaten: N51.69220 E3.93801
Met dank aan de routemaker(s) Janet Vleeshouwer en aan de controleur(s) Ruud Mulder.

1 reactie

18 juni 2024   

Reactie
Dit is een wondermooie route, die ik niet snel in Zeeland verwachtte. Zeer de moeite waard (helaas is 6 sterren geen mogelijkheid). Een extra pluspunt is de vermelding van veel informatie waar je langskomt. Uitstekende route!!!!
Door Ruud Mulder

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"